Historisch atelierroute 2014

Mijn inspiratie is Piet Mondriaan, zijn laatste werken, maar vooral de “Boogie Woogie”. De heldere kleuren en het zoeken naar evenwicht spreken mij aan. Zijn Larense periode 1914-1919, was vooral natuur en het begin van “De stijl”.

Zijn voetstappen gedurende vijf jaar in Laren, liggen dan ook op de brink. Van de Ruiterweg naar “Het Kroegje” van Hamdorff, ongetwijfeld ook naar “t’ Bonte Paard” en wie weet nog meer.

De voetstappen van Jaap Majoor liggen ook op de brink. Jaap is geboren op de Naarderstraat 18 in 1941. Vanaf de kleuterjaren liep Jaap naar de kleuterschool- Nonnenklooster- Sint-Jans basiliek en de jongensschool op de Eemnesserweg. Altijd via de brink. Het spelen gebeurde op de brink en de Cornelis Bakkerlaan, schaatsen op de “Coeswaerde”. Dit alles gaf mij de inspiratie op de “Boogie woogie”, het stratenplan van New York.

Mijn “Boogie-Woogie” is gemaakt van mijn gang naar scholen- kerk en spelen op de Brink. De voetstappen van Mondriaan kruisen ook mijn voetstappen op de Brink.

Maat: 78×78 cm. Maart 2014

Kleurstudie “Boogie-Woogie”

In de kleurschets 60x60cm. Zijn de genoemde gebouwen aangegeven en omschreven, uitgevoerd in acrylverf. De houtskool versie is om de verhoudingen te bepalen.

In het definitieve werk op paneel, zijn de objecten in blauw weergeven met de komvorm van de “Coeswaerde” in het midden. Het stratenplan zoals genoemd.


Houtskool studie “Boogie-Woogie”

Houtskool studie voor de voetstappen van Jaap Majoor en Piet Mondriaan.
Maat: 70x70cm.